Берое победи категорично Локомотив Пловдив на стадиона под Аязмото

Берое победи категорично с 2:0 у дома Локомотив Пловдив в мач от осмия кръг на efbet Лига. Успехът дойде след две попадения на Абубакар Тунгара в 62-ара минута и в четвъртата минута на продължението, видя ЗАРАТА.

Тимът на Берое имаше отлична възможност да открие реултата в първата минута.
Стив Траоре проби отдясно и комбинира с Абубакар Тунгара, който стреля от движение, но Динко Хоркаш спаси.

До края на първата част до подобни чисти ситуации за гол не се стигна. Двата тима пробваха само няколко далечни удари. В 32-ата минута Серкан Юсеин стреля неточно от дистанция.

Локомотив Пловдив започна с атака второто полувреме. Евандро намери Преслав Боруков, той си спря добре и стреля, но Иван Караджов изби в корнер първия точен удар на гостите. Старши треньорът на домакините Петър Хубчев получи жълт картон в 57-ата минута за недоволство от съдийско решение.

Три минути по-късно Стив Траоре изведе Лукас Мартинс, който остана сам срещу Хоркаш и стреля, но уцели левия страничен стълб на вратата на гостите.

В 62-ата минута Берое поведе, след като Абубакар Тунгара бе изведен от Симеон Мечев с пас от едното наказателно поле към другото и с не толкова добър удар преодоля Хоркаш, който не се намеси убедително.

В 85-ата минута Луизиньо намери Лукас Мартинс, който за пореден път стреля, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб.

Минута по-късно Локомотив получи дузпа за нарушение на Лукас Мартинс срещу Матеус в наказателното поле, която след повторно разглеждане на ситуацията от главния съдия беше отменена.

В добавеното време Тунгара бе точен за втори път, след като бе изведен сам срещу Хоркаш, след отлично подаване на капитана Симеон Мечев.


image0 (9K)