Берое се изкачи на второ място в класирането след победа над Славия

Берое се наложи над Славия като гост с 2:0 в мач от 5 кръг на efbet Лига. „Зелено-белите“ започнаха по-добре срещата и успяха да открият резултата в 18-та минута чрез Алиун Фал. Шест минути след подновяване на играта Христо Попадийн си отбеляза автогол и „Берое“ поведе с 0:2. „Берое“ не остави шанс на съперника и записа втора поредна победа в шампионата.
Берое пое инициативата в началните минути и първи стигна до голова опасност.

В 3-та минута Макоута получи на фланга и центрира в пеналта, където фал засече топката, но ударът му мина над вратата.

Две минути след това Минчев стреля от дистанция и затрудни максимално Стеригиакис, който изби, но Конте стигна първи до топката и стреля. Вратарят на домакините се намеси отново и изби в краката на Фал. Нападателят веднага стреля, но ударът му мина над вратата.

Домакините стигнаха до първата си опасност в 15-та минута след изпълнение на корнер. Кръстев центрира, а бранител в зелено изби. Топката обаче попадна във Виячки, който намери топката отлично от въздуха, но Василев спаси.

Две минути след това Макоута пое топката пред накзателното поле и стреля много опасно, но Стеригиакис изби в корнер.

Минчев центрира от ъгловия удар, Ангелов игра с глава, а Мезаг успя да продължи топката. Стражът на домакините не успя да се намеси и улови, получи се сериозно разбъркване, а най-съобразителен бе Алиун Фал, който прати топката в мрежата от близка дистанция – 0:1.

Три минути след подновяване на играта Фуртадо напредна по фланга и центрира в пеналта, където Еривалдо засече с глава, но прати топката над вратата.

В 51-та минута Берое поведе с 0:2. Стив Фуртадо проби и центрира остро в пеналта, където Попадийн прати топката в собствената си мрежа от десетина метра.
В 55-та минута Калоян Кръстев центрира много опасно и намери Попадийн, но ударът на защитника мина над опразнената врата. Берое реализира и трети гол, но той бе отменен заради засада. Макоута открадна топката и комбинира с Еривалдо. Той напредна и му върна кълбото в пеналта, а Макоута предостави за Кукула, който прати топката в мрежата. Реферът Георги Кабаков обаче отмени попадението.


image0 (9K)