Берое се препъна срещу Академик (Пловдив) в Балканската лига

Берое отново не успя да спечели двубоя си срещу Академик(Пловдив). Старозагорци отново отстъпиха с 1 точка разлика и отново след кош в последната секунда. Домакините от Пловдив спечелиха интересния двубой с 89:88 и са сигурният победител в Група „Е“ на Балканската лига.
Срещата започна по-добре за домакините, които излязоха напред в резултата. В тези първи минути старозагорци не показаха достатъчно добра организираност, енергия и скорост и логично отстъпиха в частта с 22:29. През втората четвърт представянето на беройци коренно се промени. С далеч по-добре организация „зелените“ първо изравниха, а в заключителните минути и поведоха пред своя противник. Берое спечели втората част с 28:19 и се оттегли на почивката с аванс от две точки – 50:48.
По-добрата игра на гостите продължи и след паузата. Берое ограничи значително тима Академик. Старозагорци не позволиха на своите противници да разгърнат нападенията си, което позволи на зелените да увеличат още малко своята преднина. 18:23 в третата четвърт и аванс за Берое пред Академик от 73:66. Въпреки ранният кош на Павел Маринов в самото начало на четвъртата част заключителните минути стартираха по-добре за домакините от Пловдив. Баскетболистите на Академик взеха инициативата. В хода на частта беройци успяваха да задържат своя аванс в рамките на 3 – 5 точки. В последните секунди домакините направиха резултата 87:88 в полза на Берое. След няколко неуспешни нападения на двата отбора в последната възможна секунда домакините от Академик грабнаха победа с 89:88.


image0 (9K)