„Берое“ с първа загуба за сезона

„Берое“ загуби от „Черно море“ с 0:2 в домакинството си от 3 кръг на efbet Лига. „Берое“ имаше надмощие и повече положения преди почивката, но гостите откриха резултата в 46-та минута чрез Родриго Енрике. Десет минути по-късно Файсел Касми удвои преднината на „моряците“. „Зелено-белите“ се опитаха да се върнат в мача и създадоха редица положения. В 73- та минута реферите подминаха абсолютно чиста дузпа в полза на „Берое“, видя ЗАРАТА.
„Берое“ съзададе първата много сериозна опасност в мача още в 4-та минута. Кийлън Лебон проби отлично, навлезе в пеналта и върна за Стефанов, който стреля в движение, но топката срещна гредата и попадна в Тунгара. Ново попълнение отправи силен удар, но Георгиев се намеси страхотно и изби в корнер.
В 25- та минута многоходова атака за гостите завърши с много опасен удар на Родриго Енрике от накзателното поле, но Бакер се намеси превъзходно и изби в ъглов удар.
Последваха равностойни минути, а „Берое“ се активизира и натисна съперника в края на полувремето.

Тунгара отправи удар в 41. минута, но топката излезе в корнер след рикошет в крака на бранител.

Минута след това Лебон достигна дълга топка и намери Тунгара, който стреля в движение, но Георгиев спаси.

В добавеното време на първата част Касми стреля много опасно, топката рикошира и излезе в корнер на сантиметри от гредата.
Гостите успяха да открият резултата още в първата минута на втората част, когато Панайотов центрира от левия фланг и намери Родриго Енрике. Играчът на „Черно море“ прати топката в мрежата с удар по земя – 0:1.
„Берое“ организира добра атака в 51- та минута, когато Тунгара изведе Кукула в пеналта, но нападателят не успя да намери добре топката.

„Черно море“ удвои своята преднина в 56. минута, когато Велев напредна и центрира, а Бакер изби. Топката обаче попадна в Касми, който прати кълбото в мрежата със силен удар от границата на пеналта – 0:2

В 66 – та минута Стефанов намери Кукула пред наказателното поле, а той продължи за Камара. Той финтира бранител и центрира опасно, но топката излезе в корнер след удар и рикошет от страна на Кукула.

Седем минути по-късно Кукула успя да изпревари бранител на гостите, навлезе в наказателното поле, финтира вратаря и бе съборен от Дробаров. Нито реферът обаче, нито ВАР се намеси и отсъди абсолютно чиста дузпа в полза на „Берое“.

В 75 – та минута Кукула изпълни пряк свободен удар, а топката срещна напречната греда и тупна пред вратата на „Черно море“. Получи се разбъркване, но защитата на гостите се справи.

Минута след това Камара отправи силен удар от границата на пеналта, но Георгиев се прояви с нова добра намеса и спаси.

„Берое“ натисна още съперника, но в следващите минути не стигна до сериозна опасност.

В последната минута Серкан Юсеин изпълни пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри от гредата.


image0 (9K)