Бизнесменът Петър Христов убит с 5 куршума?

Срещу него е стреляно от близък строеж, а част от камерите в района не са работели

[ad id=“263680″]

С 5 куршума, изстреляни от чешки картечен пистолет „Скорпион“ е бил разстрелян бизнесменът Петър Христов, съобщи 24chasa.bg, позовавайки се на разследващи. Любопитното е, че на мястото на престъплението са намерени 7 гилзи.

3 от куршумите – 7,62х39 мм, популярни и като 0,30 Късия Руснак в САЩ, са поразили бизнесмена в гърдите. Един го е улучил в главата, а последният – в шията. Именно този куршум е и излязъл от тялото на Христов, всички останали са заседнали в тялото му. Срещу Христов е стреляно от близък строеж, а част от камерите в района не са работели.

7,62х39 мм е най-разпространеният куршум в света. В България разрешени за продаване са т.нар. облечени патрони с оловна сърцевина, но човек може да намери и със стоманена.

След днешното заседание на Консултативния съвет за нацонална сигурностк, вътрешният министър Валентин Радев съобщи, че на брифинг утре ще бъдат съобщени подробности около разследването. Той съобщи още, че основната версия, по която работят разследващите, е бизнесът на Петър Христов. Днес са били разпитани част от близките на убития.

[ad id=“218001″]

 

 


image0 (9K)