Благодатният огън слезе от небето!

Точно в 14:17 часа българско време снизходи Благодатният огън в Йерусалим! Благодатният огън всяка година бива измолван от Йерусалимския Патриарх Теофил III. Българската делегация, председателствана от Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний, също се включи в обиколките около Кувуклията„. Това съобщиха от пресцентъра на Св. Синод.

[ad id=“225664″]

Очаква се Българската делегация, която ще донесе Благодатния огън в България, да кацне на Летище „София“ в 19.00 часа днес. Огънят ще бъде отнесен във всяка една от епархиите на Българската православна църква, а миряните ще осветят с него домовете си след радостния възглас „Христос воскресе!“, с който ще се поздравят в полунощ.

[ad id=“263680″]

Патриарх Теофил Трети измоли Благодатния огън в Храма на Гроба Господен в Йерусалим. Веднага след това огънят се разпространи сред вярващите, които са заобиколили Божия храм и се намират по уличките на стария град. Всички протягат ръце, за да запалят свещите си и се поздравяват с „Христос Воскресе“!

[ad id=“236993″]

Всяка година на Велика събота на Божи гроб от небето в ръцете на Йерусалимския патриарх пада Благодатният огън. И до днес тайнството е неразгадано, въпреки че много учени са градили хипотези. За милиони вярващи по целия свят огънят е небесно чудо. Хора от цял се стекоха в Йерусалим по време на Страстната седмица, за да вземат участие в поклоненията преди деня на Възкресението.


image0 (9K)