Борисов: Българинът се видя с пари. Обича да пътува

 Премиерът Бойко Борисов анализира сложната пътнотранспортна обстановка в страната по време на посещението си във Варна.

„Българинът обича да пътува. Видя се с пари вече. Икономическият ръст си дава отражение. Депозитите в банките растат. Дойдат ли празници, виждате какво става. Магистралите отесняха. Това са фактите. Откъде са тези задръствания? От скъпия бензин или от ниските доходи? Дойде ли празник, всичко е на почивка“, каза министър-председателят докато разглеждаше строителството на нов православен храм.

Премиерът коментира и насрочения за днес протест срещу мигрантите в Харманли. Според него държавата прави всичко възможно хората да са спокойни по отношение на мигрантите.

„Протестът на хората е основателен. Бежанският център от такъв от отворен тип ще стане затворен“, посочи Борисов.

По думите на Борисов случващото се в Харманли е доказателство за това, че с право е алармирал за проблеми с мигрантите.

Организаторите на протеста настояват за по-строг контрол в лагера, вечерен час и стриктното му спазване, забрана за носене на хладно оръжие и за засилено полицейско присъствие и гарантиране на реда и сигурността в града.

Тези мерки вече са факт от началото на седмицата, а причината държавата да затегне контрола върху бежанците дойде именно от Харманли след масов бой между самите бежанци в лагера, който завърши с трима пострадали чужденци и една счупена полицейска патрулка.

offnews.bg


image0 (9K)