Борисов: Децата на баш комунистите станаха демократи! В неделя теглим чертата

„ГЕРБ и СДС действаме заедно, защото децата на баш комунистите станаха демократи и искат да говорят от името на дясното, в неделя, както Радев каза, като теглим чертата, ще видим кой има право да говори от името на народа.“

Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на обиколка в Пазарджишко, става ясно от видео в профила му във „Фейсбук“. Премиерът бе в Белово и Лисичово.

„Кой ще подредят първи, втори, трети. Ако ни победят, влизаме, поздравяваме ги“, допълни той.

Борисов е придружен от водача на листата на ГЕРБ-СДС в Перник и министър на финансите Кирил Ананиев и от водача на листата на ГЕРБ-СДС в Ловеч и зам.-регионален министър Николай Нанков. Към тях се присъедини и външният министър и водач на листата на ГЕРБ-СДС в Пазарджик Екатерина Захариева.

Борисов сподели впечатления от рейда и във Фейсбук, където написа от Лесичово: „Инвестираме много в малките населени места и променяме облика им. Навсякъде в страната се строят и обновяват пътища, водопроводи, газопроводи, пречиствателни станции, училища, детски градини и всичко, от което българските граждани имат нужда. Ние работим, чуваме какво искат хората, реализираме го и после показваме направеното.“

„Преди вие да дойдете на власт в Белово нямаше нито една спортна площадка, сега има 11. Ремонтирано е училището, върви саниране на сгради.“ Това заяви инж. Костадин Варев, кмет на общината на премиера Бойко Борисов, който е на посещение в града.

,,ГЕРБ и СДС са заедно, защото децата на баш комунистите станаха демократи и искат да говорят от името на народа“, посочи Борисов в разговор с местен жител.

Министър-председателят заяви още, че след изборите в неделя, като се тегли чертата, както казал Радев, ще се види как са подредени партиите и кой може да говори от името на народа.

Повод за посещението в Белово е смяната на канализацията и водопроводите. Нанков поясни, че с държавно финансиране ще се подмени водопроводната мрежа. Вече имало решение и на общинския съвет за консолидирането на ВиК дружествата в региона. До подобно решение узрели и във Велинград. Борисов поясни, че се прави канализацията в редица села. Един от жителите на Белово – учител и един от основателите на СДС в общината, дори се разплака пред премиера. Заяви, че бил демократ по убеждение.

Напомни, че всеки ден се купува „Ремдисивир“ и ваксини. Поръча на Захариева да звънне на своите колеги външни министри и да благодари на 19-те държави, които са ни подкрепили, за да получим над 1,2 млн. дози допълнително ваксини на „Пфайзер“.

Просто не сме толкова гласовити. Ако бяхме опозиция, сигурно щяхме да сме три пъти по-гласови, отбеляза Борисов и поясни, че в понеделник или вторник вече ще е ясно как са ги подредили хората на вота.

В Белово лидерът на ГЕРБ отбеляза, че в рамките на мандата правителството е отпуснало за развитието на общината над 5,5 милиона лева. „Изграждат се пътища, водопроводи, реновира се училището, укрепва се реката, защото в малките населени места живеят толкова важни хора за България, колкото и в големите градове“, подчерта председателят на ГЕРБ. Борисов припомни, че за укрепването на река Яденица в Белово правителството отпусна 1,2 милиона лева, с които е приключен първият етап от проекта. С осигурените средства ще се реализира също основен ремонт и обновяване на централната градска част.
От огромно значение за Белово са и започналите преди дни ремонти на републиканските пътища Пазарджик-Батак с прогнозна стойност на проекта от близо 53 милиона лв. с ДДС и Пазарджик-Белово на стойност 43 милиона лв. с ДДС. „Магистралите са кръвоносната система на една държава, но важни са и второкласните, третокласните и четвъртокласните пътища. Затова през изминалия мандат бяха инвестирани над 173 милиона лева за подобряване на пътната мрежа в Пазарджик и областта, а сега залагаме в програмата си да ремонтираме още 110 километра в региона“, заяви кандидатът за народен представител, водач на листата на ГЕРБ в 13 МИР Пазарджик и вицепремиер Екатерина Захариева.

„През последните 10 години така сме управлявали държавата, че да има пари в нея“, каза Борисов при следващата стъпка от обиколката на Пазарджишкия край.

„АМ „Тракия“ вече е пусната“, посочи Борисов пред жителите на село Грашево. „Пенсионерите взимате ли си по 50-те лв.“, попита премиерът, на което получи утвърдителен отговор от събралите се хора. „Днес сме подсигурили над 1,2 млн. ваксини, за да има от „Пфайзер“, „Модерна“, „Джонсън и Джонсън“, „АстраЗенека“ – от всички. Последните 1,2 млн., които снощи договорих, са на „Пфайзер“. Така че всичко сме си свършили и каквото сме обещали, сме направили. Освен това министър Ананиев държи държавата на най-ниския дефицит в ЕС. Приходите ни към този месец са с 360 млн. повече отколкото миналата година от осигуровки и данъци. Аз затова го водя, за да гледа, защото като му кажем с Нанков 33 млн. лв. и той вика: „Оле майко“. Сега като спряхме на скалите и като гледа надолу над 50-60 км направени и си казва: „А-а-а“. Само две партии сме тук – ГЕРБ и ДПС, другите ги няма. Само на живо се пускат“, коментира той.

„Забелязвате ли опозицията какво казва – от 3000 лв. нагоре ще почват заплатите. Като ги питат от къде ще вземат пари, те казват, че държавата има пари. Кое е вярно – че ГЕРБ е добър стопанин и е събрал, задържал и парите са в държавната хазна и ефективно ги харчи, или няма пари в държавата. Кое е вярното – в един момент говорят една глупост, после си противоречат. Хайде вчера беше 1 април, може да е било някоя шега. Казват, че държавата има пари. Значи последните 10 години така сме управлявали държавата, че да има пари“, каза още Бойко Борисов.

След Белово Борисов посети Биркова и Грашево.

Кандидатът за народен представител, водач на листата на ГЕРБ в 14 МИР Перник и министър на финансите Кирил Ананиев съобщи по време на обиколката, че в последните години във фокуса на правителството бе промяната на облика на малките населени места с изграждането на пътища, подобряване на водопроводна система, ремонти на училища, детски градини, читалища, както и на храмове.

„За нас всеки човек е важен, затова продължаваме да работим за още по-добро бъдеще в България“, обобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 


image0 (9K)