Борисов: ДПС играха за „Има такъв народ“ на изборите

неделя, 18 юли 2021, 13:15 ч.

„Винаги сме казвали, че на тези избори има уйдорма. Цифрите го показват. ДПС играха за „Има такъв народ“, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг с Костадин Ангелов и Даниел Митов.

Той цитира думи на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който заяви преди дни, че известен политик от близкото минало е купувал гласове от Враца, Монтана и Видин за партия с извесен етнос.

„После на Рашков някой му дърпа спирачката рязко. Това е Радев. Интересно ми е да видя дали някоя медия ще отиде да види кой е този депутат който е купувал гласове“, каза още Борисов.

„ДПС съвсем целенасочено е преливала гласове към „Има такъв народ“ в Кърджали, Ардино, Джебел, Крумовград, Мадан, Рудозем. ДПС губи малко повече от 7000 гласа, а ИТН взимат близо 11 0000 гласа“, заяви Даниел Митов от ГЕРБ. Той допълни, че след окончателния резултат на изборите и анализ става ясно, че общият брой на гласовете в България дава предимство и победа на ГЕРБ-СДС с близо 3000 гласа разлика.

По думите му за никого не е тайна, че предимството на ИТН дойде от чужбина.

Той припомни, че десетки кадри по райони от ГЕРБ са били разпитвани преди изборите.

„Защото навсякъде в смесените райони, в горските стопанства, където мюсюлманите намират прехрана, във ВиК-секторите всички назначения са направени от ДПС. Там, където не са имали достатъчно хора от БСП“, уточни Борисов.

„Общият брой на гласовете дава победа на ГЕРБ-СДС в България преднина с близо 30000. Предимството за „Има такъв народ“ дойде от чужбина“, заяви Даниел Митов.

Големият брой секции в чужбина не само не е увеличил избирателната активност, а е създал възможност за купуване на гласове, допълни той.

Увеличила се е възможността да се контролира вота, имаме легитимни съмнения как се е упражнявал вота с машините, отбеляза Митов.

Прегледахме фактите и там, където ДПС губи гласове, същият брой ги печели „Има такъв народ“. Ясно е, че ДПС съвсем целенасочено е преливало гласове към „Има такъв народ. ДПС губи 7 000, а ИТН печели близо 11 000 гласа, отбеляза още Митов.

В ромските общности е странна внезапната подкрепа на ИТН, допълни Митов.

По думите му президентът Румен Радев е срещу българската демокрация.

„Румен Радев се похвали, че служебният кабинет успешно демонтирал предишния. Служебният кабинет не може да си занимава с подобни неща. Нито един президент не си е позволявал да злоупотребява с Конституцията, както го прави Радев. Радев води война срещу част от българските граждани и срещу българската демокрация. Това е пагубно и той ще трябва да плати цена на предстоящите президентски избори“, заяви Даниел Митов.

Бойко Борисов коментира и случая с Кацаров. По думите му истината ще излезе наяве.

„Изчегъртаха“ Балтов, шефа на ямболската болница, на варненската болница “ Св. Анна“, шефове на COVID отделения. Дано не стигнат и до ВМА“, заяви Борисов.

„Интересно развитие на ситуацията с министър Кацаров. В рамките на 3 дни си променя мнението няколко пъти – веднъж ходи на ски, друг път твърди,че е бил на контролен преглед и не е лежал в болницата. И на децата стана ясно, че той право на контролен преглед след 12 януари не е имал“, каза бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов. По думите му заради спрения ваксинационен процес, българите са изложени на риск в края на есента.

„Г-н Кацаров, вие се провалихте“, категоричен бе Ангелов.

На журналистически въпрос за това дали главният прокурор ще бъде освободен, Борисов заяви следното:

„Не се интересувам нито от Лозан Панов, нито от Иван Гешев. Това са си независими институции“.

Според Борисов за ГЕРБ е най-добре служебното правителство да остане, тъй като то „ще потопи Румен Радев“.

Източник: http://www.bnews.bg .


image0 (9K)