Борисов: Държим политическата система да излъчи редовно правителство

Борисов: Държим политическата система да излъчи редовно правителство

„Ние държим политическата система да излъчи редовно правителство, да носи отговорност“. Това заяви в Стара Загора лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който посочи, че според него трети мандат за съставяне на кабинет е изключително рискован, защото не се знае президентът на кого ще го даде.

„Тези, които не дойдат сега на разговори за правителство, няма как да очакват ние да отидем“, категоричен бе Борисов, цитиран от БТА.

Още по темата

5 дек 2022 17:45

2

5 дек 2022 10:02

139

Бившият премиер подчерта, че са имали два варианта за кандидат за премиер – чисто партийна номинация, което е щяло да се приеме като бламиране на първия мандат. Вторият вариант – безспорен граждански кандидат, е предпочетен, защото ГЕРБ и техните избиратели искат да има редовно правителство, а не става въпрос за страх, каквито коментари има. Ако се сумира времето на служебното правителство, президентът Радев е и премиер вече 1-2 години, добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта, че самият той е направил крачка назад. Депутатите бяха много против, но сутринта ГЕРБ и СДС решихме, че това е по-правилното за държавата, за изход от тази политическа криза, разкри Борисов. И обясни, че, ако има избори през март, ситуацията ще е горе-долу същата и може да прогнозира нови избори през май.

„Затова предприехме вариант за една безспорна, гражданска кандидатура, далеч от нас, предполагам и от другите, доказан умен, успял човек, с гражданска позиция, патриот, доказан като образование , знание и умение, връх в своята кариера и в края на краищата той се съгласи, че не можем да се явяваме само като коментатори в политиката“, описа лидерът на ГЕРБ кандидата на партията за премиер Николай Габровски.

Според Борисов това е начин да бъдат привлечени действително образовани хора да помогнат сега на политическата класа. И подчерта, че Николай Габровски има пълната свобода сам да подбере хората, с които би работил в правителство.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)