Борисов с двойна номинация за водач на листата в Пловдив

Кметът Здравко Димитров е направил своите номинации за депутати от ГЕРБ. На първо място той е посочил премиера Бойко Борисов, а на следващите две места двама бивши градоначалници. На второ място е местният лидер на ГЕРБ и негов предшественик Иван Тотев, а на трета позиция е Спас Гърневски, който и досега бе народен представител чрез т.нар. гражданска квота.

Здравко Димитров е член на ГЕРБ в район „Западен“, като той призна, че официално е пуснал своите номинации. Всеки член на ГЕРБ може да номинира до трима души за депутати, съобщи trafficnews

Номинациите ще продължат до средата на февруари, като след това те ще бъдат изпратени на изпълнителната комисия в София.

Борисов е получил номинация и от бившия кмет на града Иван Тотев.

Очаква се около 20 февруари Изпълнителната комисия на партията да излезе с окончателните резултати, допълни той.

Ще има отново гражданска квота, както на предишните избори, чийто представител в моменат е Спас Гърневски. Конкретна коалиционна квота не е структурирана, но няма проблеми коалиционен партньор да бъде включен в общата листа, посочи Иван Тотев.

„Няма определено съотношение между гражданска и политическа квота в пловдивската листа. Това ще зависи от процента на съответните квотите в номинациите. Те се правят от членове, които имат пълноправно членство в ГЕРБ. Важен е процентът на предложените хора, тъй като по решение на Изпълнителната комисия това са имена с опит, авторитет и знания и могат да помогнат за провеждането на политиките на партията“, заяви бившият градоначалник.

На местно ниво номинираните кандидати се подреждат по азбучен ред. Сред тях се очаква да присъстват имената и на личности, които не са непременно партийни членове, каза още Иван Тотев.

Градският лидер на ГЕРБ в Пловдив определи изминалата година като успешна и ползотворна за партията.

 


image0 (9K)