Ботев излъга Верея с дузпа в първия полуфинал за купата

Ботев Пд докосна финала за Купата на България, след като излъга с 1:0 при гостуването си Верея. Победният гол бе реализиран от Тодор Неделев в 93-ата минута от дузпа. 2000 фенове изгледаха мача и това е рекорд по посещаемост на стадион „Трейс Арена“, откакто бе открит официално преди повече от година.
IMG_20170419_185838
Верея и Ботев Пд влязоха в първи полуфинал за Купата на България под напрежение. И двата отбора през първите 45 минути не успяха да разкрият възможностите си, въпреки че опитаха няколко удара към вратите. Около 1500 фенове на Ботев изпълниха трибуните на „Трейс Арена“ и създадоха невероятна атмосфера и обстановка за Ботев, но „канарчетата“ до почивката бяха определено слаби.
Преди първия съдийски сигнал секторът на гостите, който събира около 1300 души, беше обвит с димна жълто-черна завеса от многобройни факли.
IMG_20170419_185952
Верея започна по-добре мача и отправи два удара към вратата на пловдивчани. В 7-ата минута Момчил Цветанов стреля от дистанция, но вратарят Георгиев улови топката. Две минути по-късно пред домакините се откри добро положение. Тогава португалецът Еуженио центрира от фаул отдясно на наказателното поле на Ботев, но Андонов не успя да засече добре топката. В 14-ата минута Ботев отправи първия си удар към старозагорската врата чрез Неделев, който стреля от 22 метра, но вратарят Колев улови. В средата на първата част „канарчетата“ се посъживиха и в 22-рата минута Балтанов изведе Виана в наказателното поле, но диагоналният удар на бразилеца профуча край дясната странична греда. В 32-рата минута капитанът на Ботев Лъчезар Балтанов опита изненадващ удар от 20 метра, но неточен.
След почивката двата отбора продължиха да играят предпазливо и головите положения дори не се брояха на пръстите на едната ръка. Предимно топката се разиграваше в централната част на терена, като отборите разчитаха на далечни удари. Далеч по-интересно след почивката беше по трибуните, Първо в 67-ата минута главният съдия Волен Чинков изгони човек от състава на Ботев заради бурни протести. За малко да настане екшън и батални сцени в 72-рата минута в сектора на Ботев Пд, след като се опитаха да нахлуят да терена и счупиха част от оградата, но служители от охранителната фирма се намесиха навреме и феновете на Ботев бяха натикани отново в сектора, а полицията беше готова също да се намеси, но това не се случи. След 80-ата минута около 50 полицаи с щитове влязоха до терена, за да следят изкъсо феновете на „канарчетата“ и направиха кордон пред сектора им. Ботев Пд излъга Верея в 93-ата минута, след като Косоко беше повален в наказателното поле и реферът отсъди дузпа в полза на „канарчетата“. С тежката задача да бие наказателния удар се нагърби Тодор Неделев. Докато той се подготвяше за изпълнението, съотборниците му Меледже и Косоко бяха коленичили и се молеха на границата на наказателното поле. Неделев реализира хладнокръвно 11-метровия удар, като прати вратаря Колев в обратния ъгъл.


image0 (9K)