Бристол Сити намери цаката на Манчестър Юнайтед и го изхвърли от Купата на Лигата

Манчестър Юнайтед изненадващо отпадна на четвъртфиналите в турнира за Купата на Лигата. „Червените дяволи“, които са носители на трофея от миналия сезон, загубиха с 1:2 като гости на Бристол Сити. Тимът от Чемпиъншип елиминира четвърти пореден отбор от Висшата лига и заслужи място сред най-добрите четири в надпреварата.

В 7-ата минута Браунхил отправи опасен изстрел от фаул, но бе в обсега на Серхио Ромеро, който изби в корнер.

Четири по-късно Златан Ибрахимович бе близо до гол, след като ударът му се отби в гредата.

В 21-ата минута гредата отново спаси Бристол Сити, като Маркъс Рашфорд намери страничния стълб с шут от около 20-ина метра.

[ad id=“263680″]

След половин час игра домакините вкараха гол, но попадението правилно бе отменено. Малко по-късно пък Ромеро отрази силен удар на Магнусен.

Три минути след началото на второто полувреме Рашфорд бе близо до гол. Той стреля от фаул, топката се отклони в играч на Бристол, което затрудни максимално стража Стийл, който все пак се справи със ситуацията.

В 51-ата минута Бристол поведе с гол на Джо Брайън. Той бе изведен отляво и със силен шут по диагонала не остави шансове на вратаря на Юнайтед – 1:0.

Съставът на Жозе Моуриньо обаче отговори бързо. В 58-ата минута Ибрахимович изравни, разписвайки се от пряк свободен удар.

В 67-ата минута Ромеро излезе неразчетено при центриране от фаул, но за негов късмет Флинт не намери очернанията на вратата.

Четвърт час преди изтичане на редовното време Лукаку отправи опасен удар с глава, който бе избит от Стийл. Белгиецът отново затрудни стража на домакините в 83-ата минута, но резултатът остана непроменен.

В третата минута на даденото от съдията продължение домакинските привърженици на „Аштън Гейт Стейдиъм“ избухнаха. Мат Тейлър даде чудесен пас към Кори Смит, който преодоля Серхио Ромеро за крайното 2:1.

[ad id=“263680″]

Резултати от четвъртфиналите за Купата на Лигата:
Челси – Борнемут 2:1
Бристол Сити – Манчестър Юнайтед 2:1

От вторник:
Арсенал – Уест Хем 1:0
Лестър Сити – Манчестър Сити 4:5 след дузпи (1:1 в ред. вр. и прод.)


image0 (9K)