Важният си ти! 13 неща, които да започнете да правите за себе си още сега

Кое бе последното нещо, което направихте за себе си? Грижата за Аз-а винаги трябва да е на първо място. Всеки ден можем да правим малки неща, с които да показваме грижа за себе си. Малките стъпки ни отвеждат към големите промени, които търсим. И ако вие се нуждаете от промяна, започнете да правите още сега тези 13 неща за себе си, съветва az-jenata.bg.

1  Започнете да прекарвате времето си с подходящите хора. Това са хората, които обичате, които ви обичат и оценяват. Тези, които ви насърчават да се развивате и постигате мечтите си.

2  Започнете да се изправяте пред проблемите си. Не проблемите определят вас, а това как се справяте с тях.

3  Бъдете честни със себе си за всичко. Бъдете честни за това, което е правилно, както и за това, което трябва да се промени. Бъдете честни за това, което искате да постигнете. Бъдете честни за всеки аспект от живота си, винаги.

4  Започнете да правите своето собствено щастие приоритет. Вашите нужди имат значение. Не забравяйте, че е възможно да се грижите за собствените си нужди, като същевременно се грижите за хората около вас. И когато вашите нужди бъдат удовлетворени, вие вероятно ще бъдете много по-способни да помагате на тези, които имат най-голяма нужда от вас.

5  Започнете да бъдете себе си, истински и с гордост. Бъдете лицето, което познавате сами – най-добрата ви версия. Преди всичко, бъдете верни на себе си.

6 Започнете да забелязвате и да живеете в настоящето. Сега е животът. Затова спрете да мислите колко велики ще бъдете в бъдеще. Спрете да живеете в това, което не е станало или в миналото. Научете се да сте „тук и сега“ и да изживеете живота, както се случва.

7  Започнете да оценявате уроците, които ви преподават грешките. Грешките са полезни. Те са стъпките на напредъка. Ако не се проваляте от време на време, не се опитвате достатъчно и не се учите, няма да подобрите живота си.

8  Започнете да сте по-учтиви към себе си. Помислете как се отнасяте към собствената си личност, как говорите и представяте себе си пред другите хора.

9  Започнете да се наслаждавате на нещата, които вече имате. Проблемът с много от нас е, че мислим, че ще бъдем щастливи, когато достигнем определено ниво в живота. Ниво, което виждаме, че другите имат.

10  Започнете да създавате собственото си щастие. Ако чакате някой друг да ви направи щастливи – грешите. Усмихвайте се всеки ден, по всяко време, във всеки момент. Бъдете щастливи с това, което сте сега, и нека позитивността ви вдъхнови.

11  Започнете да давате шанс на вашите идеи и мечти. Дори когато не сте сигурни, че ще успеете, рискувайте.

12  Започнете да вярвате, че сте готови за следващата стъпка. В момента имате всичко, от което се нуждаете, за да направите следващата малка, реална крачка напред. Ето защо, прегръщайте възможностите, които идват и приемайте предизвикателствата – те са подаръци, които ще ви помогнат да растете.

13  Започнете да приветствате успехите на другите. Започнете да забелязвате какво харесвате в тях и им го кажете. Позитивността към другите е много важна, когато искате да получите удовлетворение. Завистта само ви дърпа назад в плановете.


image0 (9K)