Велико Минков иска спешен ДНК тест, за да си вземе детето от Габриела

Велико Минков иска спешен ДНК тест, за да си вземе детето от Габриела
Велико Минков иска спешен ДНК тест, за да си вземе детето от Габриела

Снимка: БГНЕС

За спешен ДНК тест на него и детето му настоява бившият депутат от „Продължаваме промяната“ Велико Минков. Той претендира за бащинство на по-малкото дете на Габриела – жената, която помогна на майка си Красимира да убие съпруга й Пейо Пеев.

„За брака на Габриела и Пейо Пеев разбрах преди раждането, когато поисках да призная детето си. Още преди издаването на акта за раждане съм заявил пред държавата, че биологичният баща съм аз. Въпреки това съдът още дори не е назначил първо заседание. Минаха два месеца, откакто стана убийството, и държавата не е направила нищо детето да е при баща си“, коментира Велико Минков пред Нова телевизия.

„Вземат се проби и след няколко дни ДНК резултатът е ясен. Съдът трябва да разпореди това. Доколкото разбирам от адвоката ми, майката обаче може да е несъгласна и така да отнеме 3-4 години докато съдебно се промени актът за раждане на детето. Наскоро приеха законови промени осиновените да имат правото да знаят биологичните си родители. Защо деца, които не са осиновени нямат това право“, пита още бившият депутат.

„Четири месеца отне връчването на призовките само по делото за бащинство. Сега съдът не предприема елементарни действия, като това да назначи представител на децата“, добави още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)