Верея допусна поражение в Разград

Лудогорец стартира с убедителна победа 5:0 над Верея в първата си среща от втората фаза на първенството и вече има 69 точки на 1-ото място. С две попадения се отличи румънският нападател Клаудиу Кешерю, който откри резултата от дузпа, а след това вкара и третия гол от фаул. Също два гола за победителите вкара и полският нападател Якоб Свиерчок, който се появи в последния четвърт час.

[ad id=“225664″]

Мачът нямаше кой знае каква интрига и преди почивката гостите направиха точно една атака, която вещаеше опасност за аржентинския вратар Хорхе Броун. В 24-ата минута вратарят на гостите Цинцарски изби топката след изстрел на

Мисиджан от пряк свободен удар, а при добавката Кешеру шутира слабо отблизо и стражът отново спаси. Само четири минути след това Антон Огнянов от Верея буквално развинти Сисиньо на десния фланг и можеше да вкара, но Броун спаси.

[ad id=“263680″]

Само в рамките на две минути Лудогорец вкара два гола. В 41-ата минута Лудогорец поведе, след като Кешеру откри от дузпа. Тя беше отсъдена за нарушение на Веско Минев срещу автора на гола. Само минута след това домакините удвоиха преднината си. Мисиджан намери Саша, който стреля отблизо. Топката се отби в дясната греда и попадна в Лукоки, който реализира със силен удар от точката на дузпата.

Картината не се промени и през втората част, като шампионите нямаха много проблеми и в по-леко темпо стигнаха и до третото попадение. Кешеру стреля от пряк свободен удар, топката се отби от напречната греда и премина зад голлинията.

[ad id=“236993″]

В рамките на 6 минути в края на мача резервата Якуб Свиерчок вкара два гола, като първо се разписа след центриране на Мисиджан, а след това добави още едно попадение от близо.


image0 (9K)