Жената, спасила пътниците в пламналия влак: Не се изплаших, трябваше да действам

Кондукторката, спасила пътници в запаления снощи влак София-Бургас, е в болница. Първа помощ след инцидента са потърсили още началник влакът, както и един от машинистите, които са участвали в гасенето на пламналата машина с пожарогасители.

[ad id=“225664″]

Два вагона от композицията на влака изгоряха, но инцидентът се размина без пострадали заради бързата реакция на железничарите. Кондукторка Фатме Хюсеин първа забелязала дима и след спирането на гара Коньово и е помогнала за евакуацията.

За късмет на пътниците, пожарът пламнал на самата гара.

Докато дойдат пожарникарите, кондукторката извежда на безопасно място всички пътници и заедно с машинистите и началник-влака започват да гасят с наличните пожарогасители пламналия влак. Помагат и пътници.

[ad id=“263680″]

Намираме Фатме Хюсеин в болницата. Едва днес потърсила лекарска помощ, предава бТВ.

„Не се изплаших, просто трябваше да взема мерки – да мисля първо адекватно, да отстраним пътниците, да няма произшествие… Пламъците много бързо обзеха влака, тичах за пожарогасител от първите два вагона“.

Преди пожарната, дошла линейка. Фатме разказа, че е питала хората един по един дали им е лошо от дима.
Изморени и притеснени, пътниците пристигнаха в Бургас с автобус след полунощ.

[ad id=“236993″]

Даниел Тричков се прибирал след репетиция в пловдивската опера. Разказа, че след Нова Загора усетил силен мирис на пластмаса. „Бяхме на Коньово, т.е. близо, и вече миришеше много”, разказа той.

Всички пътници са евакуирани преди вагоните да пламнат.

[ad id=“236999″]

„За части от минутите, от секундите, започнаха да падат прозорци, да трошат, да капят. Дори имаше взривове, един по-сериозен, електрическата мрежа буквално се разкъса като ластик“, допълни Даниел Тричков.


image0 (9K)