Вероломството с човешки надежди: Схемите за „чудо“ остават безнаказани у нас

Историята на онкоболната Теодора събуди спомените за измамната схема, в която попада семейството на Ева Иванова, починала в Тайланд през 2014 г.

[ad id=“225664″]

У нас измамните схеми, в които на тежко болни се предлага чудодейно изцеление, на практика са безнаказани. Твърдят го близките на Ева Иванова от София, която почина в Тайланд през 2014 г. Прокуратурата не откри виновни по случая, но сега семейството на Ева отново ще поиска ново разследване.

Историята на болната Теодора събуди спомените за измамната схема, в която попада семейството на Ева Иванова. „Беше ни обещано чудо – за 2 седмици лекува рак срещу 100 хиляди евро”, заяви майката на Ева – Марина Иванова.

[ad id=“263680″]

Мечтата за чудо обаче не се сбъдва. Ева умира в Тайланд, а малко по-късно издъхват и други две българки, които са били на терапия там. Година след скандалния случай прокуратурата прекрати делото. Отказа коментар, но се мотивира, че болните са подписали договори за лечение и измама няма, защото са отишли в Тайланд доброволно.

[ad id=“236993″]

„Как се вменява чувството на вина на мъртвия? Защото мъртвият не може да говори, защото мойто дете е в черната земя”, каза още Марина.

Сега семейството ще внесе искане за ново разследване на измамата.

„Близките не могат да повярват, че ще го пуснат този човек от земята. Това е нечовешкото и подлото – да се възползваш от тази трагедия”, посочи Марина.

[ad id=“236999″]

Според юристи прекратяването на подобни дела дава усещане за безнаказаност на всеки, обявил себе си за лечител, да продава надежда за живот на хора като Ева и като Теодора.

бТВ


image0 (9K)