Вероятно извънредното положение ще бъде удължено, смята Менда Стоянова

Три са нещата, за които депутатите ще се наложи да се съберат в следващите дни, според очакванията на Менда Стоянова и според оценката й като важни, съобщава news.bg

Освен актуализацията на бюджета, предложена от правителството в понеделник късно вечерта, и гласуването на измененията в Закона за енергетиката, това е нуждата от удължаване на срока на въведеното извънредно положението.

Припомняме, Народното събрание го гласува за срок от един месец на 13 март, т.е. то изтича на след 13 дни. Очакванията на депутата от ГЕРБ и председател на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова са да се наложи удължаване.
Днес депутатката даде проба за тестване за коронавирус, както направиха и всички депутати, след като вчера късно вечерта председателят на НС Цвета Караянчева обяви, че има депутат дал положителен резултат. По-късно председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски потвърди, че депутатът Хасан Адемов е приет за болнично лечение.
Менда Стоянова коментира мерките, които се взимат в държавата: „Естествено че одобрявам мерките – това му е работата на щаба, да препоръчва и задължава. Не бих си позволила да оспорвам мнение на специалисти.“


image0 (9K)