Втора и трета позиция за Боряна Калейн и Катрин Тасева след първите два потока в многобоя

Боряна Калейн и днес откри българското участие на Световната купа по художествена гимнастика в София. Тя се представи на ниво, но липса на концентация и при двете съчетания доведе до неточности. Калейн получи 25.450 за съчетанието си на бухалки, а изпускане на уред попречи за по-високата оценка на родната ни състезателка. При композицията си на лента Боряна беше оценена с 21.450. Така тя събра актив от 98.250 точки и заема втората позиция във временното класиране, която пък й дава шанс за сребро в многобоя.

Катрин Тасева също изигра добре съчетанието си на бухалки, но няколко грешки доведоха до оценка от 25.050. Далеч по-стабилна игра Тасева демонстрира на лента, за която беше оценена с 21.450. Така Катрин събра актив от 92.500, което й отрежда временното трето място.

Първата позиция за момента заема представителката на Изреал Линой Ашрам. След като вчера двете с Боряна имаха еднакви оценки, днес Ашрам успя да изпревари българката, въпреки че също допусна неточности. Тя получи 25.750 на бухалки и 21.350 на лента, като общият сбор от оценките на Линой е 98.450. Така тя заема първото място във временното подреждане.

До края на деня надпреварата продължава с другите 2 потока „C” и „D”, след които ще станат ясни и шампионките в многобоя. След тях на килима в „Арена Армеец“ излизат ансамблите, които ще представят своите съчетания с обръчи и бухалки.


image0 (9K)