Вчера в Стара Загора – ограбена 81-годишна жена, запален автомобил, газов пистолет в спор…

Вчера в Стара Загора – ограбена 81-годишна жена, запален автомобил, газов пистолет в спор…, съобщиха за ЗАРАТА

На 14.12.2023г., в 14:48ч., в Първо РУ-Стара Загора e получен сигнал на тел. 112, че възрастна жена е пострадала от грабеж в Стара Загора. На място е установено, че това е 81-годишна жена, която във входа на блок, била застигната от неизвестно лице, което след употреба на сила, й отнело портмоне с лични документи и сумата от 1000лв. В Първо РУ-Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.198 от НК.

На 14.12.2023г, в 03.07ч.,в ОДЧ на Първо РУ-Стара Загора, е постъпило съобщение, че в Стара Загора гори автомобил, който е паркиран пред жилищен блок. Местопроизшествието е посетено от полицейски екип. На място е установено, че гори лек автомобил, който се използва, за таксиметрови услуги, собственост на 63-годишен мъж. Вследствие на пожара е напълно изгорял лекият автомобил, ползван за таксиметрови услуги. Нанесени са материални щети на паркиран до него друг лек автомобил, собственост на 44-годишен мъж, леки материални щети са нанесени и по фасадата на блока и по тераса. Няма пострадали хора. Огънят е бил угасен от екип на Пожарната. В Първо РУ-Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл. 330,ал.2,т.2 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура- Стара Загора.

На 14.12.2023г., в 18.11ч., в РУ-Казанлък е получено съобщение, че на улица в гр.Николаево, мъж е в тежко състояние след нанесен побой. На място е установено, че има двама пострадали – 35- годишен мъж и 16-годишно момче, като и двамата са настанени в болнично заведение, без опасност за живота. В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия на полицейските служители, от Участък-Гурково и Участък-Мъглиж е установено, че извършителите на деянието са двама мъже на 33 и 28 години, както и че сбиването е станало заради възникнал скандал между тях. В РУ-Казанлък е образувано е досъдебно производство по чл.129, ал.1 от НК. 33-годишният и 28-годишният са задържани за срок до 24 часа.

На 14.12.23г., около 19.30ч., в ОДЧ на Второ РУ-Стара Загора е получен сигнал от 39-годишен мъж, че в гр.Стара Загора, при възникнал спор с негов съсед се стигнало до заплаха, при която е бил използван газов пистолет. Изпратеният на място полицейски екип установил, че спора е между подателя на сигнала и 73-годишен мъж, който притежава регистриран газов пистолет, който предал доброволно. Образувано е досъдебно производство чл.144 ал.3 вр. с ал.1 от НК. 73-годишният мъж е задържан за срок до 24часа.


image0 (9K)