В Бастия продължават да бият футболистите на Лион и на почивката

Мачът от Лига 1 между Бастия и Лион може и да не се доиграе, защото на почивката се стигна до нов инцидент. Тогава стюард удари играч на гостите. Тимовете се прибраха в съблекалните и не искат да излизат.

Както е известно, срещата стартира с 55 минути закъснение, след като преди началото фенове на домакините нахлуха на терена и започнаха да удрят, ритат и блъскат футболистите на съперника. Веднага играчите и на двата отбора се прибраха в съблекалните.

Запалянковците на домакините твърдят, че са били провокирани от футболиста на Лион Мемфис Депай, който по време на загрявката бил хвърлил топка по тях.

Това е втори инцидент в мач на Лион в рамките на няколко дни, след като в четвъртък мачът им с Бешикташ в Лига Европа беше отново забавен заради сблъсъци с ултрасите на турския отбор.

Дежурният делегат и съдиите дълго обсъждаха какво да правят в Бастия днес, а президентът на Лион Жан-Мишел Ола поиска срещата да бъде отложена. В крайна сметка обстановката се успокои и мачът стартира с 55 минути закъснение, като преди това играчите направиха нова загрявка.


image0 (9K)