В Гълъбово стартира 18-тият международен турнир по борба свободен стил за момчета „Злати Динев Ройдев“

Днес Гълъбово посрещна 18-тия международен турнир по борба свободен стил за момчета „Злати Динев Ройдев“, провеждащ се под егидата на Световната федерация по борба /UWW/, със съдействието на Българската Федерация по борба.

Домакин на състезанието е Спортен клуб по борба „Енергетик“, а цялостното финансиране- от Община Гълъбово.

Заместник- кметът на гълъбовска община г-н Димитър Василев приветства присъстващите на официалната церемония и пожела успех на всичките 171 състезатели, от 28 клуба и 10 държави- България, Грузия, Румъния, Македония, Турция, Молдова, Италия, Унгария, както и отделни състезатели от Косово и Русия. Делегат от страна на UWW е г-жа Режин ле Глот от Франция, съдия олимпийска категория.

Международният съдия по борба г-н Иван Радков, който е и дългогодишен главен съдия, понастоящем води турнира и съдейства за организацията му от самото му създаване.

Присъстваха още г-жа Светла Боянчева председател на Общинския съвет в Гълъбово, г-н Николай Бериевски председател на Младежкото обединение на БСП, носителката на два сребърни олимпийски медала, също петкратна световна и шесткратна европейска шампионка на България по борба г-жа Станка Златева, почетният гражданин на Гълъбово г-н Еньо Тодоров, който е вицеолимпийски и трикратен европейски шампион на България по борба.

Техническият директор на БФБ г-н Тошко Тодоров, връчи почетен плакет, специално за Кмета на Гълъбово г-н Николай Тонев, за изключителен принос в развитието на спорта борба.

Главният съдия на турнира, със статут на международен съдия по борба г-н Светлен Генчев, връчи почетен плакет на делегата на UWW г-жа Режин ле Глот.

Утре, 17 март 2019 г. от 11 часа в спортната зала на Гълъбово ще се проведе официалната церемония по награждаването на победителите и ще бъде връчена приз-купата „Злати Динев Ройдев“


image0 (9K)