В парламента днес стана страшно! Наказаха Корнелия Нинова за обида

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева бе принудена да накаже лидера на БСП Корнелия Нинова, предава Novini.bg.

[ad id=“225664″]

Причината за това е, че Нинова отправи обида към цяла парламентарна група. За това се сдоби със забележка.

Повод за избухването й стана изказването на депутата Вежди Рашидов, който в декларация от парламентарната трибуна заяви, че ГЕРБ и самият той са направили много за развитието на страната.

„Вие не сте единственият творец в България“, обърна се Нинова към Вежди Рашидов.

Тя посочи, че грижата на БСП е за България.

„Това, което показахте, е най-голямото доказателство защо не трябва да се стои тук. След хилядите ви обещания – трябваше да се гледа Законът за пътищата“, обясни лидерът на левицата.

[ad id=“236999″]

В този момент Нинова се обърна към ГЕРБ с думите, че партията е виновна за смъртта на 17 души, които загинаха край Своге.

„Тук е мястото да се прави политика за хората и днес трябваше да решим проблема със Закона за движене по пътищата. Този парламент и това мнозинство очевидно са изчерпали потенциала си“, заяви председателят на БСП.

Нинова коментира и темата с чумата по дребните животни.

„Убихте животните на хората без причина и това е престъпление, ще ви търсим отговорност с всички възможни средства. Вие извършихте престъпление спрямо българките собственици и нападките няма да измият тази вина от вашето лице“, посочи лидерът на социалистите, като допълни, че отговорността ще се търси и в Европа.

dunavmost.com


image0 (9K)