В Русия започна производството на автомобили от популярна марка

Чешката марка, която е част от групата на „Volkswagen“, взе решение – произведените в съвместното предприятие на „Skoda“ и ГАЗ в Русия екземпляри от модела „Octavia“, да бъдат изнасяни за пазарите в Европейския съюз.

Стартът на експорта на „Octavia“ от Русия за Европейския съюз ще бъде даден през следващата година. Чехите уверяват, че автомобилите, произведени в Русия, ще отговарят на всички изисквания и няма да се различават от тези, които се правят в Чехия. По неофициални данни, на пазарите в Европейския съюз ще бъдат доставени около 10 000 автомобила от модела Octavia, които ще бъдат произведени в Русия.

[ad id=“263680″]

В момента от „Skoda“правят продукцията си в Чехия, Словакия, Русия, Китай, и Индия. Автомобилите, създадени в Китай и в Индия, не се внасят в Европа.

Руското производство на „Octavia“ започна през пролетта на тази година. Автомобилите се правят по методика, наречена CKD. Това означава, че в Русия се внасят детайли и компоненти за автомобилите. Те се сглобяват на място, заваряват, грундират и боядисват. Автомобилните каросерии се обработват и с фирмения горещ восък, с който се подготвят всички коли на концерна „Volkswagen“.

fakti.bg


image0 (9K)