Предупредителни знаци, че ви трябва нов матрак!

Носът ви тече всяка сутрин, нямате желание за секс?

Колкото и да е странно, причината може да се окаже матрака ви. Ако ставате всяка сутрин със схванат врат, вероятно имате нужда от промяна.

Ето и няколко предупредителни знаци, че може би ви трябва нов матрак:

1. Събуждате се с течащ или запушен нос.

Има съвсем миниатюрни насекоми, които се хранят с праха в къщата. Ако имате прах, имате и тях. Те са едни от най-честите причинители на алергии, като симптомите са течащ нос, кихане, подути очи и възпалено гърло. Тук вината е именно на матрака. Решението е закупуването на топ матрак, който според изследвания на учени, намалява с 50 процента присъствието на вредителите. Освен това трябва да перете чаршафите си поне един път в седмицата, за да предотвратите появата на микроорганизмите.

2. Либидото ви е ниско.

Нямате никакво желание за секс – това значи, че не спите качествено. Изпотяване през нощта и проблеми със съня – това са признаци, свързани с липсата на либидо. Препоръката на различни специалисти е да нагласите температурата в стаята между 15 и 20 градуса. Купуването на матрак и чаршафи, които държат хладно през нощта е друг вариант да не прегрявате през нощта и да запазите желанието си за секс.

3. Кожата ви не е в добро състояние.

Некачественият сън е свързан с повишането на доста хормони, свързани със стреса като кортизол например. Проучванията в тази среда показват, че повишаването на кортизола и системното възпаляване на кожата причинява бръчки, загуба на еластичност и екземи. Старите матраци могат да са проблема – според специализирани медии матраци на 10 години трябва да бъдат сменяни и това веднага оказва разлика.

4. Отнема ви по час да заспите.

Начин да измерите качеството на съня си е като прецените колко време лежите в леглото, преди да се унесете. Може да обвините за забавянето смартфона си, но прекалено твърдият матрак също може да е отговорен. При изследвания сред възрастни хора, смяната на високия твърд матрак с по-мек, времето за заспиване е спаднало рязко от 67 на 21 процента. Болките във врата и гърба пък са намалели с 50 процента сред участниците.

5. Чувствате се отпаднали дори след дълго спане.

Присъствието на различни бактерии в матрака ви може да предизвика проблемно дишане през нощта или други нередности. В резултат на това се събуждате уморени и през деня сте далеч от най-доброто си състояние. Затова редовно почиствайте матрака си и перете чаршафите.

Открийте тайната съставка за сладък сън при „Борсата за матраци“ – Стара Загора!

Тук ще откриете:
– Голямо разнообразие на матраци на водещи български и световни марки
– Тапицирани основи
– Подматрачни рамки
– Възглавници
– Протектори
– Аксесоари и много други

Посетете шоурума на „Борсата за матраци“ – Стара Загора на адрес:

Стара Загора
ул.“Христо Ботев“ 104
087 989 7759

Намерете ги и във Фейсбук: ТУК


image0 (9K)