В Стара Загора задържаха опасни крадци, ограбвали жилища наред

Двама опасни крадци хвана полицията в Стара Загора. Те обрали жилище на улица „Кирил и Методий“ в града. Преди това извършили взломни кражби в Бургас.

След взлома в Стара Загора криминално проявените – Н. К. на 48 години от село Българево край Добрич и К. К. на 50 години от Варна, се опитали да избягат с лек автомобил „Рено Меган“. Те обаче са задържани при специализирана полицейска операция. След обиск и претърсване на автомобила са намерени и иззети части от счупени секретни патрони, декоративни капачки за брави, множество инструменти за взломяване на секретни патрони, пари, златни накити, компютри, таблети, дрехи и козметика.

В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство. Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на Районна прокуратура – Стара Загора са задържани за срок от 72 часа.

Съвместно със служители на ОДМВР – Варна и ОДМВР – Добрич са извършени претърсвания и изземвания в жилища, в които двамата живеят. Открити са лаптопи, таблети, ръчни часовници и други вещи, които са с неустановен произход.


image0 (9K)