ГЕРБ – Стара Загора, издигна кандидатурите на 66 души за общински съветници и 15 за кметове

Общинската организация на ГЕРБ Стара Загора след като номинира единодушно Живко Тодоров за трети кметски мандат, издигна кандидатурите на 66 души за общински съветници и 15 кандидатури за кметове на кметства

„Старал съм се винаги да сме добър екип. Така и ще бъде, защото работим за отбора на Стара Загора. Не само на партия ГЕРБ, а на всички граждани, защото има много хора, които не се идентифицират политически, но имат какво да дадат“, посочи кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той подчерта, че винаги е работил да има екип, зад който са всички, които искат градът им да е по-добро място за живеене.

Политиката не бива да е караница между партии, напрежение и скандали, а работа в интерес на гражданите. Само така усилията си струват и биха били оправдани. Преди няколко месеца, ако съм имал колебания в себе си, не е било защото не сме свършили достатъчно работа или защото сме се изложили“, категоричен бе Тодоров. И добави, че когато човек влезе в политиката и премине през два мандата, е нормално да си зададе въпросa – трябва ли да се бори за трети. Той посочи, че през последните месеци е провел много срещи с хора в партията, извън нея, с лица от други партии, с бизнеса и неправителствения сектор и е видял у тях голяма енергия. „Всички те искат здрав и силен отбор в името на града ни, което ме мотивира. За мен това е важно, защото днес трябва да погледнем своя град и да кажем какво ние ще предложим по-различно и по-добро на хората“, категоричен бе настоящият градоначалник.

Непартийните номинации

Той благодари на общинското ръководство на ГЕРБ, което е подкрепило неговото предложение за по-голяма гражданска квота в листата на ГЕРБ за общински съветници и посочи, че в града има много качествени хора, които са доказани професионалисти. „Част от тях са при нас в ГЕРБ, но друга част не са. Затова реших да представя пред вас идеята ми за номинация на няколко души, които не са членове на партията, но в живота си с това, което са правили, са заслужили доброто си име. Смятам, че ще помогнат не само на ГЕРБ, но ще помогнат и на Стара Загора – да имаме едно по-добро, качествено управление, и в Общинския съвет да имаме една по-добра представителност“, категоричен бе Живко Тодоров. Той представи пред членовете на ГЕРБ номинациите на Мария Жекова – от средите на старозагорския бизнес, Ваня Михайлова – общественик, бивш председател на „Зонта клуб“ и член на Контролния съвет на КРИБ-Стара Загора, Дарин Петков – директор на Държавния куклен театър, доц. д-р Емил Славов – доктор по медицина и доцент по имунопатология и алергология към Медицинския факултет на Тракийския университет, Тихомир Трифонов – спортист и създател на шампиони в Стара Загора и архитект Мартин Паскалев, който преди шест години е направил избора да се върне в Стара Загора, за да работи за града си.


По време на общинското събрание бяха представени и подкрепени за участие в местните избори и 15 кандидати за кметове на кметства. Номинирани за общински съветници са както нови лица, членове на ГЕРБ, така и досегашни представители на партията в местния парламент.
До 10 август е срокът, до който във всички 11 общини от Старозагорска област трябва да бъдат направени номинации за кметове и общински съветници. Окончателното решение за кандидатите ще бъде взето от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.


image0 (9K)