Голям пожар пламна в борова гора в Стара Загора, евакуираха 30 малки деца (видео)

Голям пожар горя в борова гора в Стара Загора, близо до Дома за медико-социални грижи във високата част на кв. „Лозенец”, потвърдиха очевидци информацията на ЗАРАТА.

Огънят бе влязъл в двора на дома. 30 деца на възраст до 8 години са евакуирани. Повечето от тях са неподвижни или трудно подвижни и са били изнесени на ръце от персонала и доброволци.

В момента те се намират във второ детско отделение на Центъра за ранна медико-социална интервенция, който е в непосредствена близост, но не е застрашен от пожара.

https://www.facebook.com/iso.tur.5/videos/vb.100000681513667/2633732766659415/?type=2&video_source=user_video_tab

Пламъците се разрастваха заради силния вятър. На мястото дойдоха пожарни коли, пожарникарите направиха всичко възможно да потушат пожара.

Ранени и загинали в големия пожар, пламнал в борова гора в ромския квартал “Лозенец” на Стара Загора няма. Това съобщиха очевидци на фейсбук страницата “Истината за Стара Загора”.

„В Стара Загора преди десетина минути. Гори гора в непосредствена близост с града.“ Това първи написа  около 17.30 в профила си във Фейсбук небезизвестният политик и журналист Пламен Даракчиев и публикува снимка.

В разговор с репортер на ЗАРАТА Даракчиев разказа, че с негов приятел ром минавали покрай крада и съзрели нагнетяващия дим. Ромът веднага се обадил на близки в кв.“Лозенец“.

Благодарение на Пламен Даракчиев, който е специален приятел на ЗАРАТА, и неговия спътник, получихме снимки и видеа.

 

Край Стара Загора пламна гора!

Ранени и загинали в пожара в старозагорския квартал “Лозенец” няма (видео)


image0 (9K)