Григор Дянков от старозагорската ГПЧЕ „Ромен Ролан“ – за филмовите си награди, онлайн обучението и изборите

Две престижни награди от Правец Филм Фестивал спечели лентата „One More Page“ на Григор Дянков, ученик в 11 клас в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ Стара Загора спечели. Младият кинематограф получава за втори път призовете.

Филмът „One More Page“ печели най-престижната награда (Best Picture Award) – дава се на лентата, в която са застъпени най-добре всички критерии – история, кинематография, идеи, техническа част и т. н. Другата награда е за най-добра кинематография („Boris Nikolov“ Best Cinematography Award), която се дава на най-добре заснетия филм.

В интервю за Радио Стара Загора младият кинематограф разказа, че идеята за филма се е родила по време на час, разработена е в междучасие, сценарият се оформя за 2-3 дни, а целият продукт за 3-4 дни. Лентата е с времетраене 3 минути и е налична в youtube.

Григор Дянков коментира и онлайн обучението, през което преминаха учениците в тежките пандемични дни, заради коронавируса. Според младежа плюсовете на онлайн обучението са, че преподаваният материал може да се визуализира.

„Ако се инвестира повече в таблети, в софтуер, образование на учители и ученици в технологична насока, онлайн образованието може да се доближи толкова до присъственото, че да няма разлика“, убеден е Григор.

По отношение на политиката, редовните и предстоящите предсрочни избори той казва, че ще участва във вотаза НС на 11 юли за втори път в живота си, след тези на 4 април. „Ние сме хората на бъдещето и нашите решения сега ще бъдат ключови за следващите 4-5 години, затова е хубаво да се интересуват младите хора от политика и да гласуваме“, допълва той.

По думите на 18-годишният Григор Дянков е проблем, че посланията на партиите и кандидатите за депутати не достигат до младите хора и затова предлага партиите и кандидатите да си направят канали в интернет платформите или видеа с представяне на идеите и програмите си.

„Ще гласувам за иновацията, справедливостта и истината. Стабилността също е важна“, подчертава единадесетокласникът.

Едно интервю на Нели АНГЕЛОВА

 


image0 (9K)