Грижи за стайните растения

2qtvcdv

Повечето стайни растения всъщност не са никак трудни за отглеждане. С малко грижи и умерена любов всяко растение може да ви дари с красотата си.

Голяма част от стайните цветя искат умерено поливане – не оставяйте почвата да изсъхне напълно, както и не поливайте прекалено много, така че почвата да е мокра постоянно. Няма формула на поливането – през колко дни или колко милилитра вода е необходима. Много са факторите, които влияят на това дали цветето има нужда от вода, като например колко е топло в помещението, дали въздухът е сух или не, дали слънцето го напича и др.

[ad id=“225664″]

Цветята искат светлина, най-вече цъфтящите, но са малко тези, които понасят лятното слънце. Растенията, които не цъфтят могат да бъдат по-навътре в стаята, но така или иначе трябва да достига светлина до тях. Едно от малкото цветя, които могат да виреят на по-тъмно е Замиокулкас (Zamioculcas).

Ако искате цветята ви да да запазят прекрасния цвят на листата си или да ви даряват с с красивите си цветове – то трябва да торите периодично. В период на цъфтеж – на 1- 2 седмици е хубаво да се подхранва. През останалото време – на 3 седмици или поне веднъж в месеца.

[ad id=“236993″]

Не бдете над цветята си като майка орлица. Не ги оглеждайте всеки ден дали им е покарало ново листенце или е излязла нова пъпка. Това може да ги умори по-бързо от колкото си мислите. Оставете ги да дишат и им се радвайте „отдалеч“.

Image_5073493_2


 

Рубриката се води от младши експерт по цветята Инна Петрова.

За справки – магазин „Цветя от рая“ –  ул. „Ангел Кънчев“ №52

Работно време:

Понеделник – Събота

09:00  – 19:30 

Неделя

10:00 – 17:00 


image0 (9K)