Гъста мъгла затруднява движението в част от област Стара Загора

Гъста мъгла затруднява движението в част от пътната мрежа на територията на област Стара Загора. Видимостта е намалена най-много в южните общини: Чирпан, Раднево, Гълъбово и Опан, каза за Радио Стара Загора директорът на Областното пътно управление Илия Златев.

Той призова шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост. Във връзка с прогнозата за влошаване на времето, Илия Златев коментира, че екипите на пътноподдържащите фирми са в готовност за зимните условия, включително и на двата високопланински прохода Шипка и Прохода на републиката, където е осигурено 24-часово дежурство.

„Тези, които пътуват, трябва да имат предвид, че в ранните часове на деня между 6 и 9 сутрин е възможно по републиканската пътна мрежа да се появи заледяване вследствие на падането на температурите и следва да се шофира внимателно и със съобразена скорост. Особено рискови са усойните места и тези около мостовите съоръжения. Такива рискови от заледяване участъци има по пътя Стара Загора–Казанлък, по Подбалканския път, в Прохода на републиката и Шипка“, обясни Илия Златев.


image0 (9K)