„Да, България” в квартал „Самара” 3, град Стара Загора: „Хората не трябва да се крият в тълпата, а да изискват от държавата да живеят в нормална среда!”

На 12 март, 2017 в Стара Загора се състоя среща на коалиция „Да, България” с граждани от квартал „Самара” 3. Младен Диков и Димитър Калдамуков от листата на „Да, България” коментираха за zarata.info:

Самара” 3 е точка на пресичане на много интереси. На гражданите, които живеят там, на собствениците на частни терени, които искат да строят навсякъде, за да реализират своите инвестиции, на общината, която трябва да проведе още доста ремонтни дейности. Не бива да пропускаме и „Бедечка”, която е граничен район между квартала и града. Съдбата на този район е от голямо значение за бъдещето на „Самара” 3. В един от младите квартали на града е ясно видимо, че са нужни промени. Пълно е с изоставени сгради, липсват площадки за игра. Навсякъде се строи, а не се мисли, че все някъде трябва да могат и да излязат хората и да се разходят. Безполезни са опитите за участие в програмата за топлоизолация на старите жилища. Хората не си вярват един на друг и не желаят да подписват. Макар и без дълга история, жилищните блокове не са в добро състояние, общите площи са неподдържани. Уредите по детските площадки са опасни, но други няма. Изоставените сгради са пред разпадане и са гнездо за скитници, които могат да предизвикат пожар. Боли ни да видим ситуацията, в която са принудени да живеят съгражданите ни.”

Да, България” ще продължи своите срещи в Стара Загора и областта. Ние вярваме, че е дошло време за избор. Не можем да стоим у дома и да гледаме през прозорците, да се крием в тълпата. Радваме се, че все пак, днес имаше хора, които решиха да застанат до нас с лицата си и да ни покажат това, от което ги боли.

България има нужда от честност и активност. На шарени балони и на обещания сме се нагледали.

Можете да се свържете с нас през страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/starazagora.dabulgaria.bg/

27 МИР, бюлетина 16

Коалиция „Да, България” напомня: „Купуването и продаването на гласове е престъпление!“


image0 (9K)