Да си направим „бял картон“ в подкрепа на старозагорските атлети на олимпиадата в Абу Даби

Стара Загора е единствената община, която получи пълна олимпийска квота за участие в  в Световните игри на Спешъл Олимпикс Абу Даби‘2019.

Вчера три общини, включително старозагорската, изпратиха своите атлети, които ще представят България в Световните игри на Спешъл Олимпикс Абу Даби‘2019.

В община Стара Загора зам. кметът Иванка Сотирова изпрати двамата атлети от отбора по бадминтон Ганка Иванова и Иван Иванов. На церемонията присъстваха Гинка Михайлова, директор на Дневен център „Св. Св. Козма и Дамян“, личният треньор на атлетите Слънчезар Цанков и колеги от Дневния център за възрастни с ментални увреждания и хронични психични проблеми. През 2015 г. на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анжелис Ганка Иванова спечели два сребърни медала. Сега се надява на златни.

На официалната церемония в община Смолян кметът Николай Мелемов пожела успех на Николай Бърдев от отбора по силов трибой и Харис Хаджиев от отбора по плуване. Двамата атлети са най-младите в отбора от 18 души, който ще се състезава заедно с още 7000 атлети от 192 държви на най-голямото спортно състезание за годината. „Вие ще бъдете пример за всички млади смолянчани, че можеш да успяваш само трябва да се бориш“ , каза кметът Николай Мелемов.

Община Крушари тържествено изпрати атлета Елена Илиева от отбора по боче. Елена живее в защитено жилище за хора с интелектуални затруднения в град Крушари.

Броени дни остават до най-голямото спортно събитие – Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби (Обединени арабски емирства) през март 2019 г. под мотото ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО!

Спешъл Олимпикс България получи квота от 18 атлета с интелектуални затруднения от 10 български общини (София, Варна,Банско, Ихтиман, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Смолян, Бургас, Добрич)  в 7 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон,конна езда, плуване, силов трибой, тенис.

В периода 14 – 21 март 2019 година в Абу Даби ще участват повече от 7000 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 24 спорта, над 2500 треньора от повече от 190 национални делегации и ще споделят своята радост с над 3000 официални гости, 20 000 доброволци и близо 500 000 зрители по трибуните.

В рамките на кампанията ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО! Спешъл Олимпикс България стартира сайт www.FAN.BG. Целта е да се постигне широка разгласа за участието и постиженията на атлетите с интелектуални затруднения, за които спортът създава възможност да развиват своята физическа култура, да проявяват смелост, да изпитват радост, да създават приятелства и да споделят дарбите и уменията си със своите семейства, другите атлети на Спешъл Олимпикс и обществеността.

В сайта www.FAN.BG са публикувани личните истории на атлетите от националната делегация на Спешъл Олимпикс България за Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби‘2019 и техните видео визитки, както и две видео представяния на участието и постиженията на българските атлети в Световните игри на Спешъл Олимпикс. Видеата са съобразени с телевизионния формат от до 30 секунди и са достъпни за сваляне и разпространение: https://my.pcloud.com/publink/show?code=kZRRdd7ZQURfaP8LCqStmoyH2eDunmBFvpe7

За да подкрепите лично участието на българските атлети в Световните игри‘2019, каним Вашия екип да се обедините около идеята за БЕЛИЯ КАРТОН – символ на спорта за развитие и мир и да споделите с хората около Вас вашето съпричастие към социалната мисия на спорта.:

1. ВЗЕМЕТЕ бял лист хартия и го СГЪНЕТЕ, за да получите вашия БЯЛ КАРТОН

2. НАПРАВЕТЕ СНИМКА на себе си (или на групата)

с вдигнат) БЯЛ КАРТОН (Бъдете оригинални!)

3. ПУБЛИКУВАЙТЕ Вашата снимка нa НАЦИОНАЛНИЯ ФЕН КЛУБ с надписа: ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО!, за да демонстрирате вашата подкрепа

4. ИЗПРАТЕТЕ до 06 април 2019 вашата снимка на [email protected] за участие в националния конкурс, резултатите от който ще бъдат обявени на 08 април 2019 г на национална пресконференция по повод 6 АПРИЛ, обявен от ООН за Международен ден на спорта за развитие и мир, като първите 50 участника публикували снимки ще получат специални награди.

5. СПОДЕЛЕТЕ с всички ваши приятели, така че и те да могат да се присъединят към движението и да вземат участие в инициативата „БЯЛ КАРТОН“


image0 (9K)