Две възрастни старозагорки предадоха много пари на измамници

В Първо и във Второ районни управления на полицията в Стара Загора са получени два сигнала от жени на 77 и на 68 години за това, че са предали много пари на телефонни измамници.

Първата разказала, че около 12 ч. на домашния ѝ телефон се обадил непознат мъж, който се представил за служител от полицията, и съобщил, че се провежда полицейска акция, на която тя трябва да съдейства, като предаде сумата от 5000 лв.

След като била заблудена, че помага на на органите на властта, към 13 ч., жената предала на непознат мъж пред вратата на жилището си 5000 лв., а малко по-късно хвърлила от тераса полиетиленов плик със сумата от 200 лв.

68-годишната старозагорка разказала за подобен, познат сценарий. На домашния ѝ телефон се обадил мъж, който се представил за полицай, заявил, че нейното име е в списък на заловени измамници и в тази връзка тя трябва да окаже съдействие на полицията.

Малко по-късно жената получила ново обаждане, че синът ѝ е претърпял ПТП, в момента го оперират, а операцията трябва да се плати. Тя дори не направила връзка с това, че преди това са ѝ се обадили с друго искане. Повярвала и на първото, и на второто позвъняване.
Жената приготвила 5500 лв., 55 евро и златни накити и ги предала на непознат за нея мъж.


image0 (9K)