Делян Добрев от ГЕРБ не вижда драма в набавянето на машини за електронно гласуване

Окончателно – машинно гласуване ще има във всички изборни секции на предсрочния парламентарен вот, реши Върховният административен съд.

Заради кратките срокове обаче не е ясно нито как ще бъдат доставени нужните машини, нито колко ще струва това на хазната. „Никой не очакваше предсрочни избори и затова не е стартирана процедура за купуването на машини. В същото време законът за обществените поръчки позволява при спешност да се поръчат в кратки срокове. Има достатъчно време решението да бъде изпълнено”, заяви в „Здравей, България” Делян Добрев от ГЕРБ. По думите му има големи производители, които вероятно ги имат на склад, а ако не – могат бързо да ги произведат. Именно затова не вижда драма в набавянето им.

Добрев коментира и предизборните обещания на опонентите си. По думите му БСП се опитва да лъже хората и сравни обещанията им с торба с лъжи. За разлика от тях обаче ГЕРБ били изпълнили всичките си обещания. Искам да обърна внимание на хората, че трябва да бъдат особено внимателни какво им се предлага. Да се обещава с голямата кошница е малко като на ромска сватба и стигаме до абсурд. Това заяви Делян Добрев от ГЕРБ. Бившият депутат даде за пример обещанието на БСП, че ще спомогне за увеличаване броя на българите. „Първо обявиха, че ще ги направят 9 милиона, после свалиха числото и казаха 8 милиона. Това значи за 4 години мандат на Нинова, всяка българка да роди 3 деца“, коментира Добрев. Той подчерта, че това го притеснява. Добрев каза, че вече се води активна предизборна кампания. По думите му дори се правят кръгли маси по дадени проблеми, за да се агитират.

Източник: 24chasa.bg


image0 (9K)