Деница Митева: „Всички мои усилия ще бъдат в полза на децата на Стара Загора“

Деница Митева, кандидат за общински съветник на „Движение Нашият град“: „Всички мои усилия ще бъдат в полза на децата на Стара Загора“

– Г-жо Митева, Вие сте единствения кандидат за общински съветник, чиято инициатива за превръщане на училища в центрове за обучение и развитие за децата по време на ваканциите, вече е срещнала одобрение и ще се пристъпи към реализацията й чрез финансирането й от общинския бюджет. Удовлетворена ли сте?

– Ще бъда едва, когато видя този проект, който е от полза и за децата, и за работещите родители, а и за самите учители, бъде реализиран. И ще продължа да работя активно до финализирането му по всички детайли и проблеми, които неизбежно съпътстват всяка нова идея. Полезен е и това ме мотивира.

– Какви други инициативи и проекти ще са интересни за Вас, ако гражданите на Стара Загора Ви гласуват доверие?

– Всички мои усилия ще бъдат в полза на децата на Стара Загора. Бих искала общината ни да се превърне в националния център на България за провеждане на събития, способстващи за развитието на децата. Имаме базата, просто тя трябва да се използва максимално и целогодишно за реализация на всяка добра идея – а добри идеи, вероятно може да даде всеки родител, както и самите деца. Имаме залата на ДЗУ – какво пречи националният балетен турнир да е тук? Или състезания по гимнастика? Имаме Центъра за даровити деца – какво пречи национални музикални конкурсси, пленери за малки художници (представете си ги в парк „Митрополит Методий Кусев“, например), да са в Стара Загора? Имаме стадион и чудесна лекоатлетическа писта – футболни детски турнири, състезания за малки надежди на леката атлетика. Имаме Скейт парк – може да се работи с дружеството там за ред състезания за най-малките любители на екстремни спортове у нас… И това е една първа стъпка, защото утвърди ли се Стара Загора, може би ще се амбицира да покрие нормите и за международни състезания. Така всяко талантливо дете ще може да провери себе си и да се развива, а всички деца имат таланти и могат да открият цял един интересен и вълнуващ свят извън компютъра и телефона. Идеите остават нереализирани само защото е нямало кой да работи за тях. Аз с радост и огромно желание бих работила в тази посока, защото за мен няма нищо по-смислено и ценно от децата и създаването на перспектива пред тях.

Листа 55, преференция за Деница Стойчева Митева – 106


image0 (9K)