Детска градина „Пролет“ е домакин по проект на европейска програма

ДГ „Пролет“ – Харманли е домакин на Международна среща по обмен с партньори от три страни, съобщават от община Харманли. За тази цел педагози от Гърция, Молдова, Португалия пристигнаха в Града на Белоногата.
Гостите бяха посрещнати от възпитаниците на детското заведение с пита, мед и шарена сол в Културен център. Приветствия отправиха зам.-кмета Валентина Димулска, директорът Валентина Добрева и началник отдел „Образование и социални дейности“ Маргарита Тървалиева.
На среща бе представена презентация, свързана с предучилищното образование, културното многообразие, историята, религията и обичаите на общината. След нея партньорите бяха поздравени с онлайн с концерт.
Заместник-кмета Валентина Димулска връчи на партньорите по проекта и на директора на ДГ „Пролет“ плакет с най-добри пожелания от кмета на община Харманли Мария Киркова.
Валентина Добрева благодари на целия екип за сътрудничеството и взаимната помощ, подкрепата от страна на Община Харманли и се обърна към всички гости: „Ние сме единствената детска градина в област Хасково, която работи като координатор по програмата. Работата по стратегическите партньорства в областта на образованието включва дейности, които насърчават разпространението на най-добрите практики за преподаване и учене, развитие на иновативни методи, както и професионално развитие.“
Посещението им в Харманли е по проект „Еразъм+“ на тема „Съхранение и подкрепа на традициите в предучилищното образование“.


image0 (9K)