Димитър Стоянов проговори за извадения пистолет

Имах два избора – или да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта, защото очевидно той не разбира от дума. Реших, че е по-добре да го респектирам, заяви журналистът Димитър Стоянов, който бе нападнат от служител на НАП в столичния квартал „Хаджи Димитър“.

Както е известно той бе задържан и впоследствие пуснат под гаранция от 5000 лв., след като извади пистолет срещу нападателите си.

„Прецених, че е по-опасно сбиване, защото, ако му нанеса средна или тежка телесна повреда, сега щях да бъда обвиняем за убийство, а там е 3-5 години по НК. В този момент прецених, че искам да туширам този конфликт“, обясни той пред БНР защо е извадил законно притежавания си пистолет.

Още по темата

24 апр 2024 13:22

16

23 апр 2024 20:55

40

23 апр 2024 09:21

164

От записа на камерите, който бе пуснат днес от bTV, е очевидно, че Димитър Стоянов е бил нападнат.

„Слизам от колата, отивам до ветеринарната аптека, точно в този момент лице, което е до магазина за алкохол, на 15 м от мен, започва да ме заплашва и псува. Колата ми е на аварийни и не пречи. Този човек агресира против мен, беше много пиян и според мен в тежка наркоза. Той първи ме удари в гърдите и аз го бутнах. Продължава да ме псува и обижда и че ще ме убие. Изпуснах си нервите, имаше много заплахи. Всеки път, когато се опитах си тръгна, той ми пречи и посяга да ме удари. Той ми нанесе 4-5 удара, а аз само един десен прав, успях да го спра в крак и аз го спирам с крак“, разказа Димитър Стоянов.

Той допълни, че не е знаел, че нападателят е служител на НАП. Отишъл е да се освидетелства в „Пирогов“ и да подаде жалба в 5-то РПУ, където е бил задържан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)