Евгений Дайнов: Премиерът все по-уверено се справя

 Евгений Дайнов: Премиерът все по-уверено се справя

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тази война е един огромен трус за целия свят, за политическата система и обществата – от този трус ще излезем различни, коментира политологът Евгений Дайнов пред bTV.

„Тези политици, които не са застанали заедно с всички зад правилната кауза – зад украинския народ, те няма да излязат от този период и ще отпаднат“, отбеляза той.

„Виждам, че ръководството на този кабинет – министър-председателят и вицепремиерите, все по-уверено се справят с тази ситуация и все по-уверено седят в 21 век и обединяват все повече хора. Някои хора обаче ще отпаднат от това правителство поради културна и ментална непригодност“, прогнозира политологът.

„Този трус пресява кой какъв иска да бъде, някои искат да си останат в 20-те век с някакви предишни заблуди и те няма да съпътстват нашия живот като политици още дълго“, каза още Евгений Дайнов.  

„България е страната, в която най-голяма част от обществото отказва да погледне 21 век в очите и иска да остане някъде там, където нещата бяха по-лесни. На тази основа имаме голям процент на хора, които подкрепят политиката на Путин и на Русия“, посочи политологът.

 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!


image0 (9K)