Европейският шампион по вдигане на тежести Карлос Насар: „Моята цел е олимпиадата“

Европейският шампион Карлос Насар заяви, че голямата му цел са олимпийските игри в Париж, научи ЗАРАТА. Вчера той спечели златен медал в категория до 89 килограма при мъжете на Европейското първенство по вдигане на тежести в Ереван. Българинът събра двубой от 395 килограма, с който направи световен рекорд.

„Страхотно се чувствам, голяма победа беше това за мен и се надявам да има още подобни. Тези успехи не ме главозамайват, единствено съсм се концентрирал върху олимпиадата“, каза Насар, който днес се завърна в София.

„Аз винаги на състезание отивам за едно и това е златен медал, но въпреки това до последния момент, до който не го взема може да стане всичко. Има още резерв и мисля да го покажа на следващите състезания. Винаги съм бил концентиран само върху спорта. Сега не очаквах да бъде лесно, защото очаквах италианецът да участва, но той в последния момент се отказа. Не знам поради каква причина, но го чакам на следващото състезание“, добави той, визирайки Антонино Пицолато, който пропусна надпреварата.

„Рецептата за успеха е тренировки и само тренировки, режим и т.н. Подготвям се както и досега, защото моята цел е олимпиадата и независимо колко големи тежести ще ми трябват, ще направя всичко възможно да успея“, каза още Насар.


image0 (9K)