Една идея за уикенда с аромат на цаца

Ако не ви се стои в къщи през почивните дни, ако искате да прекарате различно този път свободното си време, да попътувате към морето и да похапнете прясна рибена чорба- Кранево е мястото.

Около 350 литра чорба от 9 вида черноморска риба ще има на Фестивала на цацата в Кранево. Това е второто издание на фестивала в курортното селище

В кметската чорба за „международен привкус“ ще бъде добавена и малко норвежка сьомга. Атракцията ще бъде в събота по обяд, като най-малко 1200 души ще могат да опитат от ястието, обещават организаторите на фестивала, сред които са община Балчик, кметството в Кранево и сдружението „Зелени посоки“.

Кметът на Кранево ще влезе в „кулинарен дуел“ с председателя на общинския съвет , който ще сготви паеля от морски продукти. След дегустация публиката ще се произнесе кой е по-голям готвач.

[ad id=“225664″]

 Ще има и състезания за най-бързо чистене, както и за най-много похапване на цаца. Не само дами, но и мъже могат да се включат в надбягването на 60 метра с поне 7-сантиметрови токчета.

Сред забавленията ще бъде и надбягване на „бирена миля“. На 11 юни през Кранево ще премине автомобилен ретропарад, за който се очакват шофьори от цялата страна.

На фестивалните сцени ще звучи рокендрол и ретро  диско в изпълнението на известни певци и инструменталисти и млади таланти. В селото ще се извие и най-дългото хоро под мотото „Сила от корена“.

Източник: dir.bg


image0 (9K)