Една лоша и една смешна (по-скоро унизителна) новина за деня – през погледа на главния редактор

Живка Кехайова

Една лоша и една смешна (по-скоро унизителна) новина за деня

Почвам от лошата, защото е не само лоша, но и важна: Европейската комисия върна Стратегическия план на управляващите в областта на земеделието. За да го върне в този момент, когато в ЕС се прави всичко, ама наестина всичко възможно да бъде подкрепено земеделието заради очаквания недостиг на храни, трябва много да сме изпростели и много да сме „сгазили лука“.  Надявам се не бързо, а направо светкавично да се задейства правителството и ако ще не врагове, а извънземни да покани, но да реши проблемите. Лишен от субсидиите дори за известно време, целият сектор ще бъде разрушен в сегашната икономическа ситуация.

Смешно унизителната – български народен представител в ефира на БНТ сутринта оповести, че за да пуснем в ЕС Северна Македония тя трябва да ни върне костите на цар Самуил.

Единственият начин товма да стане е, Северна Македония да нахлуе в Гърция, за да ни донесе въпросните кости, защото те са в Гърция. На всичкото отгоре, разговорите с Гърция ги водим от години. Гърците са съгласни да ни ги върнат, но в размяна с византийски документи, които ние имаме. Проблемът е, че ние не искаме да им дадем документите.

Въпросният „говорител“ по казуса Северна Македония е Венко Сабруев от ПП.

Звучи като виц и ти иде да се засмееш, но само до момента, в който „включиш“, че безумната му медийна изява ще обиколи света точно защото става въпрос за така конфликния казус със започване на преговорите на Северна Македония с ЕС. Казус, в който ние обвиняваме македонците основно в това, че не си знаят историята и демонстрираме… същото.

Ако аз не знам историята с костите на цар Самуил, ако вие не я знаете – нищо! Ние не се изказваме, още по-малко пък официално и съвсем не като политици. Но политик и публично да блесне с такова невежество по тема, по която цял свят ни следи изкъсо, наистина е унизително.

Ми като знаете, че ще говорите по темата, пък прочетете нещо, или питайте някой историк, ако мразите да четете. Ако не не знаете, че ще говиорите по такава тема, а ви зададат въпрос – не говорете! Аман от невежи политикани!

 


image0 (9K)