Експерт: Не допускам, че превишена скорост с 10-ина километра е основна причина за катастрофата край Своге

Не допускам, че превишената скорост с 10-ина километра е основна причина за катастрофата край Своге”, заяви бившият шеф на отдела за разследване на аварии и тежки катастрофи в Националната следствена служба Георги Илиев за „Здравей, България“ по Нова ТВ.

[ad id=“225664″]

„В нашата държава всяко чудо е за три дни. Едни и същи неща се говорят постоянно – за колани, за пътища, за поддръжка на автомобилите. Нищо от това не се случва. Гневен съм, защото този пореден инцидент можеше да се избегне, тъй като са пратени множество жалби до държавните институции”.

„Пак ще има панихиди, пак ще плачат хора до следващия инцидент. Кога най-после държавата ще влезе в задълженията си да се направи централен орган, който да контролира пътното движение. Да се бори с катастрофите, да се въведе ред. Сега за това отговарят множество институции в държавата. Всичко това трябва да се централизира”, на мнение е Илиев.

„Когато един шофьор е зад волана и когато пътната обстановка е усложнена, много е трудно той да прецени дали е попаднал в аквапланинг, дали пътят е неравен. Ако дупката е запълнена с вода, не може да прецени нейната дълбочина. Не допускам, че превишената скорост с 10-ина километра е основна причина за катастрофата край Своге”, заяви експертът.

По думите му всяка институция трябва да си понесе отговорността и смята, че следствените служби ще си свършат работата.


image0 (9K)