Епична битка за титлата във Формула 1

Макс Ферстапен и Люис Хамилтън ще решат новия шампион във Формула 1. Двамата се изправят в своеобразна битка за короната в последното състезание за годината за Гран при на Абу Даби, съобщават Гонг и ЗАРАТА.

Пилотът на Ред Бул спечели квалификацията, а на втора позиция остана именно Люис Хамилтън, а това обещава ожесточена битка за първото място.

Двамата имат равен брой точки преди последната надпревара от сезон 2021. Състезанието е днес от 15:00 ч. българско време и може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 3.

Британецът Хамилтън ще се опита да регистрира рекордна осма световна титла в кариерата си, с което да изпревари легендата Михаел Шумахер (Германия) еднолично по брой титли в историята на Формула 1.

При отпадане на Верстапен и Хамилтън или неочаквано невлизане и на двамата в зоната на точките, нидерландецът ще триумфира за първи път в кариерата си със световната титла заради повечето си победи през кампанията.

Трети в квалификацията се нареди Ландо Норис с МакЛарън. Топ 10 допълниха още Серхио Перес (Ред Бул), Карлос Сайнц (Ферари), Валтери Ботас (Мерцедес), Шарл Льоклер (Ферари), Юки Цунода (АлфаТаури), Естебан Окон (Алпин) и Даниел Рикардо (МакЛарън).


image0 (9K)