Жените, измамили хора в Стара Загора, Раднево и Чирпан, станаха 3

Жените, измамили хора в Стара Загора, Раднево и Чирпан, станаха 3 и са все софиянки. В голямата, добре действаща схема, мъжете остават двама – един старозагорец и един столичанин.

На 20.02.2019 г. от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност, сектор Противодйствие на криминалната престъпност при ОДМВР – Ст.Загора, и от служители на СДВР е проведена специализирана полицейска операция в Стара Загора и в София, в хода на която са извършени процесуално – следствени действия по отношение на петима – 47-годишен мъж от Стара Загора, три жени от София на 50г., 51 г. и 52г. и 38-годишен столичанин. Претърсени са и обитаваните от тях имоти в Стара Загора и гр. София.

В хода на разследването е установено, че горепосочените лица, в периода м. септември 2018г. – м. януари 2019г., в условията на продължавано престъпление, като съизвършители и с цел да набавят за себе си имотна облага са поддържали в заблуждение шест човека от Раднево, Чирпан и Стара Загора за това, че ще им бъде оказано съдействие за отпускане на кредити срещу заплащане на такса за заличаване на лоша кредитна история, като с това са им причинили имотна вреда.

При проведените процесуално – следствени действия са иззети вещи и предмети, които имат отношение към извършеното престъпление. Лицата са задържани първоначално за срок до 24 часа, а в последствие РС – Стара Загора е постановил налагане на мярка за неотклонение Задържане под стража на четирима от тях.


image0 (9K)