Жени, полезно е да го прочетете!

Повечето жени правят това и не си дават сметка, че с това си застрашават здравето!

Ако и вие  миете с препарат влагалището си, то знайте, че с това застрашавате здравето си.

Ако редовно миете влагалището под душа, значително се увеличават шансовете да получите HPV, който може да доведе до появата на рак.
[ad id=“225664″]
При зачервяване на влагалището означава слушалката на душа да завъртите към влагалището и добре да изплакната вътрешно.

Повечето жени мислят, че с това се освобождават от неприятните миризми, но всъщност води до потенциално опасна ситуация.

Вярно е, че влагалището, след червата, съдържа най-голям брой бактерии, но те са там с добра причина!

Защо лекарите забраняват това?

Повечето медицински експерти строго забраняват това, защото влагалището се почиства само, а с неговото изплакване само ще променим баланса на бактериите, което допълнително може да доведе до нарушен растеж на тъканите и други промени в клетките на шийката на матката.
[ad id=“225664″]
Едно изследване, което е проведено в Университета в Тексас показва, че изплакването на влагалището се удвоява риска от рак на яйчниците, а изследването е било проведено над 1 271 жени на възраст между 20 и 49 години.

Вагината съдържа повече бактерии от всяко друго място на тялото и бактериите са тук с повод. Не мога да си представя ситуацията, в която й изплакването би било полезно, защото по този начин момичетата измиват всичко, което съдържа влагалището, включително и здравословните бактерии“, заключава професор Рони Ламонт.
Източник:zajenata.bg


image0 (9K)