Отишъл уж да помага, но го засърбели ръцете и не можал да устои

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 40-годишен мъж за кражба, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.
[ad id=“225664″]

Драгия Р., на 40 г., е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че е откраднал чужди движими вещи от собственика им. Кражбата е извършена при условията на опасен рецидив.

В хода на образуваното срещу Драгия Р. досъдебно производство е установено, че същия на 5 март 2017 г. през деня бил в Стара Загора. Пострадалата се грижила за възрастна жена в дома й. На нея й прилошало и паднала в коридора на жилището си. Пострадалата помолила обвиняемия, който бил пред жилището, да помогне. Докато помагал на пострадалата да пренесе и настани възрастната жена, обвиняемия отнел мобилния телефон и портмонето й, в което имало 65 лева.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан многократно, включително за тежки умишлени престъпления от общ характер. Деянието на 5 март 2017 г. е извършено в условията на опасен рецидив, като обвиняемият Драгия Р. е бил освободен от затвора на 29 декември 2015 г. поради изтърпяване на наложените наказания.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Драгия Р. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Драгия Р. мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.


image0 (9K)