Живко Тодоров: В парк „Бедечка“ няма да се строи

ЗАРАТА: В парк „Бедечка“ няма да се строи, ясно каза днес на пресконференция кметът на община Стара Загора Живко Тодоров

Това, че всички тридесетина собственици на терени в парк „Бедечка“, обжалвали в съда, са спечелили, не променя нищо, освен възможността за окрупняване. Имотите ще бъдат нанесени, както са по отделно, в Общия устройствен план на парка, но остават терени за залесяване, а не за строителство, обясни кметът.

Неколцина от собствениците вече са предприели стъпки да обжалват и ОУП, за което парламентът неотдавна даде право.

Надяваме се съдът да защити обществения интерес. В противен случай ще се окаже, че не гражданите чрез референдума си, не местната власт с решенията си – на Общински съвет, на администрация и кмет, определят какво и как ще се случва на територията на общината, а съдебната власт. Не мисля, че това е възможно, каза Тодоров.

Ако се случи това и съдът вземе да определя къде в града да се строи и къде да има парк, това би било абсурден прецедент. При такова постановяване, логичното следствие е разпускане на местната власт като ненужна структура, а защо не и на държавната – изпълнителна и законодателна и да се спазват разпорежданията за всяко нещо само на съдебната.


image0 (9K)