Завършихме втори в групата си на световното по волейбол за мъже под 19 г.

Националният отбор на България завърши на второ място в групата си на световното първенство за мъже под 19 години в Аржентина, научи ЗАРАТА. Нашите разгромиха аутсайдера Индия с 3:0 (25:16, 25:14, 25:17). Победител в групата е Франция с четири успеха. Българите загубиха единствено от „петлите“ по пътя към следващата фаза.

Индия не се противопостави на българите, водени от Мирослав Живков. Особено впечатляваща бе серия от осем поредни точки, благодарение на която резултатът в първия гейм стана 14:7. Всичко в частта вече беше ясно и малките опити на азиатците да се върнат в нея бяха безуспешни.
Вторият гейм също започна с български щурм, след който поведохме с 4:1. Резултатът стана още по-голям, когато поведохме с 9:3. В средата на частта направихме още една серия от шест поредни точки, с които предрешихме нещата. Беше въпрос само на минути да се стигне до третата част.

Чак в нея Индия успя да ни изплаши. За първи път в мача съперникът поведе и направи разлика 5:2. Равенството дойде при 8:8. Когато Индия стигна до 10:10, това беше и последният момент, в който тимът се радваше на равностоен резултат. България направи четири поредни точки, а разликата почна да набъбва – 16:11. Гледахме уверено към победата и второто място в група В. Следващият ни съперник ще се разбере, когато се изиграят всички мачове на мондиала в Сан Хуан.


image0 (9K)